Boekingsinformatie

 

#1. Hoe selecteert Partybookers.nl het aanbod van artiesten, acts en bedrijven?

Partybookers.nl werkt met een zorgvuldig geselecteerd aanbod. Met veel artiesten, bands, acts en bedrijven is een jarenlange en goede relatie opgebouwd. Nieuwe aanmeldingen worden via een strenge procedure geselecteerd. Hierbij wordt vooral gelet op kwaliteit en continuïteit.

#2. Hoe gaat het plaatsen van een optie of een boeking in zijn werk?

Als u een optie of een boeking plaatst via de website dan wordt deze via e-mail aan ons verzonden en vervolgens door onze medewerkers verwerkt. Er wordt vervolgens contact met u opgenomen om de geplaatste optie of de boeking te bevestigen. Indien de artiest of act niet beschikbaar is op de gewenste datum (of dat er al een optie geplaatst is) krijgt u dat direct te horen en wordt er een passend alternatief aangeboden.

#3. Financiële zaken

Na uw boeking ontvangt u per e-mail een bevestiging. U ontvangt per post de boekingsovereenkomst. Deze dient u te ondertekenen en binnen 5 dagen te retourneren. Hiermee is de artiest definitief vastgelegd. U ontvangt ook de factuur, deze dient u uiterlijk 21 dagen voorafgaand aan het optreden te voldoen. Indien het totale bedrag van de boeking hoger is dan € 5.000 (excl. B.T.W.) wordt een voorschotnota gestuurd van 25% van het totale boekingsbedrag. Het resterende bedrag dient u uiterlijk 21 dagen voorafgaand aan het optreden te voldoen.

BTW
Voor de meeste artiesten geldt (in Nederland) het lage BTW tarief van 6%. Er zijn echter enkele uitzonderingen, is dit het geval dan informeren we u daar vooraf over.
In sommige gevallen is er sprake van meerdere BTW-tarieven binnen een enkele boeking. Dit is bijvoorbeeld het geval als de techniek apart van de artiest wordt ingehuurd, wat vaak voorkomt bij boekingen van bekende bands.

BUMA-heffing
Als de gage van de optredende artiest hoger is dan € 1.000 dan wordt er een percentage van 7% over de gage berekent. Deze wordt opgeteld bij de gage van de artiest en vooraf in rekening gebracht.
Uitzonderingen hierop zijn: als er sprake is van een privefeest (verjaardag, jubileum, bruiloft etc.) wordt er geen BUMA-heffing doorberekend. Als er sprake is van een evenement met kaartverkoop, dan wordt de BUMA-heffing berekent over de opbrengst van de kaartverkoop (recette). Blijkt de berekende afdracht lager uit te vallen dan wanneer deze over de gage wordt berekend, dan dient de afdracht 7% van de gage te bedragen. Op de 7% BUMA-heffing is 21% BTW van toepassing.

Download de folder van BUMA waar alle info over staan met betrekking tot de regeling voor live-artiesten (geldt voor horeca, evenementen, personeel,- en bedrijfsfeesten.

 

#4. Prijsafspraken

De website toont de meest actuele prijzen van artiesten en acts. Eventuele extra kosten worden vooraf aan u kenbaar gemaakt. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.


#5. Laagste prijs garantie

Partybookers.nl is een erkend en onafhankelijk boekingsbureau waar u (nagenoeg) alle bekende Nederlandse artiesten, bands en acts vertrouwd kunt boeken. Artiesten werken veelal met vaste verkoopprijzen (gages). In deze verkoopprijs is een marge voor Partybookers.nl opgenomen. Partybookers.nl hanteert een laagste prijs garantie: als u de artiest van uw keuze bij een ander boekingsbureau goedkoper kunt boeken dan de actuele prijs die u van ons doorkrijgt, krijgt u het verschilbedrag plus 10% van het verschilbedrag van ons vergoedt. Prijswijzigingen voorbehouden, de prijs die op de website staat kan verschillen van de actuele gage van een artiest.  


#6. Partymanagers

Indien gewenst leveren wij 'Partymanagers' die tijdens uw feest of evenement alle zaken rond de artiesten regelen. U heeft dan zelf de 'handen vrij' en kunt aandacht besteden aan uw gasten en genieten van het feest. Onze professionele medewerkers vormen ´toegevoegde waarde´ aan uw feest of evenement. Nagenoeg onzichtbaar, maar zeker onmisbaar!  


#7. In geval van ziekte of afwezigheid

Gelukkig komt het zelden voor, maar als het onverhoopt toch gebeurt dan zal Partybookers.nl voor een passende oplossing zorgen. Samen met u zoeken we naar een vergelijkbaar alternatief.  


#8. Wat als het feest geen doorgang kan vinden?

Het is natuurlijk uiterst vervelend als door omstandigheden een feest of evenement geen doorgang kan vinden. Het zou nog vervelender zijn als u in dat geval ook nog eens geconfronteerd zou worden met een rekening voor een feest dat geen doorgang kon vinden! U kunt dit risico vermijden door een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kunt u via uw eigen verzekeraar regelen. Indien u door omstandigheden een boeking wilt annuleren bent u contractueel gebonden aan betaling van minimaal 50% van de totaalsom. Dit percentage kan oplopen tot 100% naarmate de datum van het geplande optreden nadert. Bij annulering binnen 30 dagen voor datum optreden geldt altijd een percentage van 100% van de totaalsom.  

#9. Pauzes en pauzemuziek

Afhankelijk van de lengte van het optreden dient u rekening te houden met pauzes tussen de sessies. Deze verschillen per artiest/ band en staan vermeld bij de gegevens. Tijdens deze pauze verzorgt de artiest of band in de meeste gevallen ook de pauzemuziek (indien van toepassing).  

#10. Welke (technische) voorzieningen dienen aanwezig te zijn?

Dit verschilt per artiest. Op het contract of op de bijgevoegde rider staat vermeld aan welke specificaties de feestlocatie dient te voldoen. U kunt bij twijfel altijd even contact opnemen met de locatie om te controleren of de voorzieningen voldoende zijn. In onze algemene rider vindt u de meest voorkomende voorwaarden en specificaties.

#11. Opbouwen en afbreken

Doorgaans vindt de opbouw van de installatie 1,5 tot 2 uur voor aanvang van het optreden op. Als u een diner heeft gepland in dezelfde zaal als het optreden dan dient u ook rekening te houden met de soundcheck. Als u dit niet op prijs stelt dan kan de artiest of band eerder opbouwen en wordt er wachtgeld in rekening gebracht.  

#12. Bereikbaarheid

Uiteraard zijn onze medewerkers ook buiten kantooruren voor u bereikbaar. Wij zijn op werkdagen tussen 10:00 uur en 18:00 uur telefonisch bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800 222 0002, na kantoortijden tot 22:00 uur op (072) 5721579 en in het weekend of noodgevallen op (06) 51079434.   Staat het antwoord waarnaar u op zoek was niet in deze lijst? Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw vraag of neem telefonisch contact met ons op.

 

Voor meer informatie download onze Algemene Voorwaarden


Partybookers.nl is het meest complete online (erkend) boekingsbureau van Nederland met een breed aanbod van artiesten, bands en acts. Daarnaast adviseert Partybookers.nl u en verzorgt desgewenst de complete invulling van uw (bedrijfs)feest. Al het mogelijke entertainment is te boeken via de website. Wat (nog) niet op de website staat kan wel door ons geboekt worden. Uiteraard staan onze vakkundige medewerkers u persoonlijk t
e woord bij vragen of hulp.